Matematik

Opgaver uden hjælpemidler

09. december 2020 af mathemesukker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bare lige om nogen kan bekræfte at jeg har besvaret opgaverne korrekt, og hvis ikke, kan forklare hvad jeg skal gøre :) 

Opg 1)

Centrum (5,2)

Halvakser 3 & 2 (kvadratroden af nævnere)

Undersøg om punktet ligger på ellipsen

\frac{ (4-5)^2}{4}+\frac{(0+2)^2}{9}\neq 1    (fået det til 25/36) dvs ligger ikke på ellipsen)

Opg 2) 

db'(x) = -x2+80x 

-x2+80x=0

-x*(x-80)=0

x = 0               x1 = 0

x-80 = 80        x2 = 80

Opg 3) 

prøver at vedhæfte billede

Opg 4) 

denne her har jeg brug for hjælp med, forstår ikke helt hvad jeg skal gøre 


Svar #1
09. december 2020 af mathemesukker (Slettet)

billede af opg 3 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2020 af janhaa

...


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2020 af janhaa

4)

tangent:

y - 3 = -2(x-1)

y = -2x + 2 +3 

y= -2x +5


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2020 af mathemesukker1 (Slettet)

y - 3 = -2(x-1) 

hvordan kommer du frem til at det skal skrives sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2020 af janhaa

#4

y - 3 = -2(x-1) 

hvordan kommer du frem til at det skal skrives sådan?


https://www.matematikk.org/artikkel.html?tid=154801


Skriv et svar til: Opgaver uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.