Matematik

chancen

09. december 2020 af Iamgod69 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er brug for hjælp med denne opgave. På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af AMelev

                  

Jeg kan ikke lide formuleringen "En by med 62000 indbyggere rammes af sygdommen". Betyder det, at de alle rammes, eller betyder det, at en person i byen, har 1/10000 risiko for at blive ramt?
Jeg går ud fra, at det er det sidste, der er tilfældet, og så gælder:

X = antal, der rammes af sygdommen, p = 1/10000, n = 62000, X ~ b(62000,0.0001)

a) P(X = 2)

b) Det mest antal sandsynlige antal (typetallet) er et af de to hele tal omkring middelværdien n·p. Beregn sandsynligheden for dem og se, hvilket der har størst sandsynlighed


Skriv et svar til: chancen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.