Matematik

tegn de to mulige beliggenheder af AB

11. december 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

sidder med en opgave som jeg sidder lidt fast i, jeg har fundet y-værdierne, ved at sætte x=0 i cirklens ligning, men forstår ikke helt hvordan jeg så kommer videre? har set der har været en der har spurgt til opgaven før, men jeg forstår ikke helt hvordan de finder frem til resultaterne? 

nogen der vil hjælpe? 

jeg har vedhæftet opgaven :-) 

på forhånd tak! 

Vedhæftet fil: 5a-4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2020 af peter lind

.Hvis A eller B ligger på andenaksen er x koordinaten 0. Se evt. på din tegning


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2020 af StoreNord

Har du selv svaret på a)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2020 af StoreNord

-


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2020 af StoreNord

Du kan finde B1 og B1 ved at spejle A1 og A2 i x=3


Svar #6
12. december 2020 af sandrai

´ja jeg har lavet a 

ja okay tak 


Svar #7
14. december 2020 af sandrai

#5

Du kan finde B1 og B1 ved at spejle A1 og A2 i x=3

men hvordan kan jeg forklare dette? vil gerne have lidt teskt med, så jeg kan bruge opgaverne som hjælp senere :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. december 2020 af StoreNord

b)
Cirklen indtegnes i et koordinatsystem med Geogegebra eller på ternet papir.
Den skæringspunkter med y-aksen markeres som A1 og A2.
Diametrenes anden ende findes ved at spejle A-erne i cirklens centrum.

c)
Det er nu muligt at måle den spidse vinkel med Geogebras vinkel-værktøj, eller lave vektorer
mellem hver diameters endepunkter og beregne vinklen.


Svar #9
14. december 2020 af sandrai

#8

b)
Cirklen indtegnes i et koordinatsystem med Geogegebra eller på ternet papir.
Den skæringspunkter med y-aksen markeres som A1 og A2.
Diametrenes anden ende findes ved at spejle A-erne i cirklens centrum.

c)
Det er nu muligt at måle den spidse vinkel med Geogebras vinkel-værktøj, eller lave vektorer
mellem hver diameters endepunkter og beregne vinklen.

Kan du hjælpe mig med vinkel værktøjet i geogebra? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. december 2020 af StoreNord

Klik på vinkelværktøjet og vælg den mulighed, der ikke beder om vinklens størrelse.
Vælg et punkt på højre ben, derefter toppunktet og sidst et punkt på venstre ben. Denne rækkefølge er vigtig. Toppunktet er cirklens centrum, som kan fås ved at skrive Center(c), hvor c normalt er cirklens navn; på min tegning hedder den "ligning1".

Alternativt kan du tegne vinklen ved at angive de to linjestykker f og g i min tegning.


Svar #11
14. december 2020 af sandrai

Hvordan bliver den nederste del af brøken 5^2 i denne udregning? 

Vedhæftet fil:SPØRGSMÅL.PNG

Svar #12
14. december 2020 af sandrai

fandt ud af det :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. december 2020 af StoreNord

Okay hver vektor har længden 5.


Skriv et svar til: tegn de to mulige beliggenheder af AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.