Fysik

Kuglestød og fysik

11. december 2020 af superhesten - Niveau: B-niveau

Hey,

Jeg går lige nu i 1.g, og synes at fysik er rigtig interessant. Jeg har derfor sat mig det mål at lave så mange skriftlige opgaver i fysik B pensum som muligt. Dog er der nogle opgaver som jeg er faldet over, jeg ikke kan finde ud at løse. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

a) Benyt dig ad Ekin= 1/2·m·v2


Svar #2
12. december 2020 af superhesten

Nogen der kan hjælpe med opgaverne? Jeg har løst opgave a, hvor jeg brugte Ekin formlen som Matematikergodtformig har svaret på. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#0

Måske kan dette link hjælpe:

https://orbitbastx.systime.dk/?id=542


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2020 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2020 af Soeffi

#0.

a. Den kinetiske energi er 0,5·(7,26 kg)·(13,7 m/s)2681 J

b. For kuglens vandrette længde gælder: x(t) = v0·cos(37°)·t. For dens højde over jorden gælder: y(t) = -4,91·t2 + v0·sin(37°)·t + 2,13 m. Her er v0 startfarten.

Angående v0: Man ved at, når kuglen lander, gælder der: 0 = y(1,90 s) ⇒ 0 = -4,91·(1,90 s)2 + v0·sin(37°)·(1,90 s) + 2,13 m ⇒ v0 = 13,6 m/s

Herudfra beregnes den vandrette afstand: x(1,90 s) = (13,6 m/s)·cos(37°)·(1,90 s) = 15,6 m

c. Ændringen i kinetisk energi for kuglen er lig med den samlede krafts, Fs, arbejde på kuglen. Dvs.:

F·(1,65 m) = 0,5·(7,26 kg)·((13,7 m/s)2 - (2,5 m/s)2) ⇒ F = 399 N

Den samlede kraft på kuglen består af håndens kraft, Fh, og tyngdekraften, Ft.

Der gælder, at Fh = Fs - Ft regnet som vektorer. Dvs. x-koordinaten til Fh er lig med x-koordinaten for Fs, mens y-koordinaten til Fh er lig med y-koordinaten for Fs minus y-koordinaten for Ft

Længden af Fh-vektoren er: √[x2 + y2] = √[(399·cos(37°) N)2 + (399·sin(37°) N - (-9,82·7,26 N))2] = 446 N


Skriv et svar til: Kuglestød og fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.