Kemi
Kogepunkt af ethanol på mt. everest
12. december 2020 af
Lua13
-
Niveau: A-niveau
Er der nolge der ved hvilke formler/hvordan jeg kan regne denne opgave ud?
Vedhæftet fil: Skærmbillede 2020-12-12 kl. 14.10.15.png
Svar #1
12. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)
Du skal benytte Clausius-Clayperon-ligningen.
ln(p2/p1) = -ΔHvap,m/R * (1/T2 - 1/T1)
ln(0,316atm / 1atm) = - 39,1*103 J/mol / 8,314 J/(K*mol) * (1/T2 - 1/(78,4 + 273,15 K) ) <=>
T2 = 323,68 K = 50,5 oC
Skriv et svar til: Kogepunkt af ethanol på mt. everest
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
