Fysik

Acceleration

13. december 2020 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej har denne opgave som jeg ikke kan løse, 


Svar #1
13. december 2020 af minfarlugter (Slettet)

.

Vedhæftet fil:sågm 3.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Den mekaniske energi i starten minus arbejdet udført af den ru overflade giver den mekaniske energi i slutningen:

½mvstart2 + mgH - μmgL = ½mvslut2 + mgh  <=>

vslut = √( vstart2 + 2gH - 2μgL - 2gh )

Jeg får 21 m/s når jeg sætter tal ind.


Svar #3
13. december 2020 af minfarlugter (Slettet)

Hej, 

kan jeg få kontakt til dig privat? betaler gerne for hjælpen...


Svar #4
13. december 2020 af minfarlugter (Slettet)

jeg skal bruge hjælpen idag, jeg sender dig nogle opgaver du kan vise hvordan du ville løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Går du virkelig på universitetet?


Svar #6
13. december 2020 af minfarlugter (Slettet)

Ja, men fysik er mit hadefag og det er kun 1 semester jeg har det... kan du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

#3 #4

Kan du ikke bare spørge her i forum? Så er hjælpen gratis, og andre kan give deres besyv med.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2020 af MandenMedMangeHatte

Hjælp til hvad? Sveppalyf har allerede givet dig svaret til opgaven, desværre.


Svar #9
13. december 2020 af minfarlugter (Slettet)

.

Vedhæftet fil:smm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Newtons 2. lov på loddet:

Ma = Mg - Freb

For cylinderen gælder:

τ = Iα

Kraftmomentet fra rebet er

τ = Freb *r

og vinkelaccelerationen er

α = a/r

Dette giver

Freb *r = Ia/r  <=>

Freb = Ia/r2

som indsat i den første formel giver

Ma = Mg - Ia/r2  <=>

M = Ia/(r2(g-a))

Jeg får 0,41 kg.

Hvis du har flere opgaver, så prøv at oprette dem i et nyt indlæg. Så kan andre hjælpe med.


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.