Matematik

hvad skal værdierne være?

16. december 2020 af LouiseMelby (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Erstat hvert bogstav med et tal fra 0 til 9, så ligningen bliver rigtig. Kun ét sæt tal giver det rigtige resultat. Hvert bogstav står for det samme tal.

REVAG · 4 = GAVER


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af Capion1

Man kan løse opgaven v.h.a. flere metoder. En af dem er, at lade et regneprogram gennemløbe
de ti muligheder,  0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9   for hvert af de fem bogstaver.
(104R + 103E + 102V + 10A + G)·4 = 104G + 103A + 102V + 10E + R     ⇔
- 960A + 3990E - 9996G + 39999R + 300V = 0
Programmet skulle da kunne udskrive et sæt (A , E, G, R, V) med positive hele cifre.
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af Capion1

Gad vide, om regnestykket mon ser sådan ud:
          21978·4 = 87912
?


Skriv et svar til: hvad skal værdierne være?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.