Matematik

Bestem et udtryk for indtjeningsfunktionen og bestem den gødningsmængde der giver det optimale økonomiske udbytte.

16. december 2020 af SilkeBolander - Niveau: A-niveau

Hej jeg forstår ikke hvordan jeg lave en indtjeningsfunktion.

jeg vedhæfter opgaven med det jeg allerede har svaret på - tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af StoreNord

Indtjening = indtægter - udgifter     eller

Fortjeneste = indtægter - udgifter


Svar #2
16. december 2020 af SilkeBolander

#1

Indtjening = indtægter - udgifter     eller

Fortjeneste = indtægter - udgifter

Det stod der godt inde på selve opagven, men jeg ved ikke hvad udgifterne eller indtægterne er, så jeg kan ikke opstille en funktion uden tallene vel?

Det her er det der stod inde på opgaven:

Fortjeneste = Indtægt - udgift

Det fremgår ikke af tabellen hvilken priser der er på korn og kvælstof.
I stedet kan man anvende et bytteforhold. I 2015 skal der 6.2 kg korn til at betale for 1 kg kvælstof og i 2016 skal der 8.2 kg.
(Dette tal varierer markedsdrevet år for år, i 2016 var kornprisen lav)

Grundomkostningen kan sættes til 20 hkg/hektar


Skriv et svar til: Bestem et udtryk for indtjeningsfunktionen og bestem den gødningsmængde der giver det optimale økonomiske udbytte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.