Kemi

Beregn Kp for reaktionen

16. december 2020 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående


Ren NOCl opvarmes til 240 °C i en 1 L beholder. Ved ligevægt konstateres der, at det totale tryk P er 1,00 atm, og P(NOCl) = 0,64 atm. Beregn KP for reaktionen: [2 {\rm NOCl} (g) \rightleftharpoons 2{\rm NO}(g) + {\rm Cl}_2 (g)]
 

Vedhæftet fil: kemiiii.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2020 af janhaa

p(tot) = 1 = 0,64 + x + 0,5x

x = 0,24 (atm)

K_p=\frac{0,24^2*0,12}{0,64^2}=0,0169\,(atm)


Skriv et svar til: Beregn Kp for reaktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.