Matematik

3a-6a resultat

18. december 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan kan 3a-6a give -3a? Burde det ikke give -3 da a-a=0 og 3-6=-3?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 3a-6a &= \\ a+a+a-(a+a+a+a+a+a) &= \\ \underline{a+a+a}-\underline{a-a-a}-a-a-a &=-3a \\ \end{align*}

6 æbler - 3 æbler = 3 æbler, - og ikke 3 "ikke noget".


Skriv et svar til: 3a-6a resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.