Fysik

Løsning af fysikspørgsmål

20. december 2020 af Aspirant (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg har forsøgt at udregne svaret til et fysikspørgsmål og det er lykkedes mig. Jeg lavede to beregninger, hvoraf den første var forkert, dog forstår jeg ikke helt hvorfor den første beregning er forkert. Er der nogen, der kan forklare mig det?

Spørgsmål:

Hvis vi antager, at der er et spild på 35,3%, hvor mange af de 828 EJ af kinetisk energi går til opvarmningen af vand? 

Første (og forkerte) beregning:

828*0.353 = 292.284

Anden (og rigtige) beregning hvor formlen for nyttevirkning er brugt:

Formel:
Nyttevirkning = Enytte/Etilført*100


Udregnet vha. CAS
Ligning: 1 - 0.353 = Enytte/828 
Svar: 535.7160000

Svaret er, at der går 535.716 EJ energi til opvarmningen af vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllrl} \textbf{Spild:}&0.353\cdot \left (828\;EJ \right )&=&292.284\;EJ\\\\ \textbf{Til opvarmning:}&\left( 1-0.353 \right )\cdot \left (828\;EJ \right )&=&535.716\;EJ&\textbf{svar p\aa \ sp\o rgsm\aa let} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Når du siger 0,353*828, så er det spildet du beregner. Du skal beregne det der er tilbage efter spildet. Altså

(1 - 0,353)*828 EJ = 536 EJ


Skriv et svar til: Løsning af fysikspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.