Matematik

trigonometri

20. december 2020 af Ukendtpige - Niveau: C-niveau

Min opgave er vedhæftet:

jeg har svaret følgende:

c+3=30 
Dvs. siden c er c=30-3 ? c=27 og den ene katete (c-x) som jo er 27-3 ? 24 er den anden katete. 
Dermed kan a findes ved: 
a=√(27^(2)-24^(2)) ? a=12.3693

Er dog meget i tvivl, kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af ringstedLC

Næste gang vedhæftes et billede af hele opgaven, tak!

a) Hvis c er en 30 m lang pæl, der er gledet 3 (x) ned ad muren:

\begin{align*} c^2 &= a^2+(c-x)^2 \\ a &= \sqrt{c^2-(c-x)^2} \\ a &= \sqrt{30^2-(30-3)^2}=13.08 \end{align*}

b) Hvis pælen er gledet 5 (a) væk fra muren:

\begin{align*} c^2 &= a^2+(c-x)^2 \\ c-x &= \sqrt{c^2-a^2} \\ x &= c-\sqrt{c^2-a^2} \\ x &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hvis det er rigtigt, at c=27, er det også rigtigt, at den lodrette katete er 24. Resten af di udregning er også rigtig.

Jeg vil gerne se hele opgaven, da du tilsyneladende har regnet c ud ved hjælp af noget, der ikke står i det vedhæftede.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.