Fysik

Hastighed

20. december 2020 af Regndyr - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har svært ved følgende to del spørgsmål, men har dog løst de efterfølgende, da de er uafhængige af disse to. Er der en sød sjæl, som kan hjælpe med a) og b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af ringstedLC

a) Acc. er den afledede af hastighed.

b) 

\begin{align*} F &= m\cdot a \\ F_{frem}-F_{mod} &= m\cdot a_0 \\ F_{frem} &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2020 af mathon

          \small \small \small \begin{array}{llllll}a)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Acceleration:}&a(t)=\frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} t}=2\cdot \left ( -0.022\;\frac{m}{s^3} \right )\cdot t+\left ( 3.0\;\frac{m}{s^2} \right )\\\\& a(t)=\left (-0.044\;\frac{m}{s^3} \right )\cdot t+\left ( 3.0\;\frac{m}{s^2} \right )\\\\& a(0)=\left (-0.044\;\frac{m}{s^3} \right )\cdot 0+\left ( 3.0\;\frac{m}{s^2} \right )=3.0\;\frac{m}{s^2} \end{array} \\\\b)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Fremadrettet}\\ \textup{ kraft:}&F_{fremad}(0)=\left ( 70\cdot 10^3\;kg \right )\cdot \left ( 3.0\;\frac{m}{s^2} \right )-75\;000\;N=\\\\& 210\;000\;N-75\;000\;N=\\\\& 210\;kJ -75\;kN=135\;kN\end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.