Matematik

Spørgsmål om negativ potens

01. januar 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan fungerer det med negativ potens – hvordan finder man resultatet af det? Fx 10-4  – hvordan opskrives det og udregnes det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{Definition:}&a^{-n}=\frac{1}{a^n}\\\\ \textup{hvoraf}\\\\& 10^{-4} =\frac{1}{10^4}=0.0001 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

10-4 skal forstås som 1/104. Altså 1/10000 eller 0,0001.


Skriv et svar til: Spørgsmål om negativ potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.