Matematik

Bestem røringspunkt

02. januar 2021 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg koordinaterne for røringspunktet til en sammensatfunktion og dens tangent? Jeg har fået hældningskoefficienten oplyst.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2021 af peter lind

Du finder f(g(x))' og løser ligningen f(g(x))' = hældningskoefficienten. Løsningeren eller Løsningerne er røringspunkterne

tangenterne se din formelsamling side 23 formel 121


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2021 af ringstedLC

Løs ligningen:

\begin{align*} a_{tang.} &= f'(x) \Rightarrow x_0 =\;? \\ R:& \bigl(x_0,f(x_0)\bigr) \end{align*}


Svar #3
03. januar 2021 af Planteelsker

Okay mange tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2021 af ringstedLC

"Værktøjet" i opgaven er det samme som ved en monotoniundersøgelse, hvor x-værdien af funktionens vandrette tangent-(er-)s røringspunkt bestemmes.


Skriv et svar til: Bestem røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.