Kemi

Kemi aflevering

07. januar 2021 af klo102030 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lige nu nogle spørgsmål som jeg skal kunne bruge til at kunne beregne min kommende aflevering, men jeg mangler stadig noget basic viden. Det her er blandt andet nogen af opgaverne jeg skal kunne svare på

a) 100g toastbrød indeholder 1,2g NaCI. Beregn stofmængden af NaCl i 100g toastbrød.

b)   Man laver ammoniak ved reaktionen. "----" skulle gerne forestille pilen. :)

      H2(g) + N2(g) --- NH3(g)

Spørgsmålet lyder: Er 12,5 g H2 ækvivalent med 25,3 g N2?

    


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2021 af janhaa

a) M=m/n

n=m/M = 0,0205 mol

b)

3H2 + N2 <=> 2NH3

12,5 g H2 => 6,25 mol H2 => 2,083 mol N2 =>

58,3 g N2

nei


Svar #2
07. januar 2021 af klo102030

Den første opgave har jeg regnet ud således:

Molarmassen for NaCl = 22,98 u + 35,45 u= 58,43 u altså g/mol

Stofmængde n = m/m      1,2/58,43 =   0,0205 mol 

Er det rigtig nok?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2021 af janhaa

#2

Den første opgave har jeg regnet ud således:

Molarmassen for NaCl = 22,98 u + 35,45 u= 58,43 u altså g/mol

Stofmængde n = m/m      1,2/58,43 =   0,0205 mol 

Er det rigtig nok?

ja


Svar #4
07. januar 2021 af klo102030

Forstår stadig ikke helt opgave 2. Jeg har startet med at afstemme reaktionskemaet således:

3H2(g) + 2N2(g) => 2NH3(g). Dernæst har jeg fundet ud at jeg skal finde antal mol ved de enkelte atomer er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2021 af kemc

A: 

MF(NaCl)= 22,98 u + 35,45 u= 58,43 u

Molare masse = 58,43 g/mol

Stofmængden (n) = m/M = 1,2 /58,42 = 0,0205 mol


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. januar 2021 af kemc

B:

n(H2) = m/M = 12,5 g / 2 g/mol = 6,25 mol
n(N2) = m/M = 25,3 g / 28 g/mol = 0,90 mol

Så tjekker vi om 3 * N(H2) = n(N2)

3 * n(H2) = 3 * 6,25 mol = 18,75 mol
n(N2) = 0,90 mol

Og da 18,75 mol ikke er lig med 0,90 mol er det IKKE ækvivalente mængder.


Svar #7
10. januar 2021 af klo102030

Okay mange tak!


Skriv et svar til: Kemi aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.