Fysik

Kg på et lod nedsænket i vand

07. januar 2021 af donkeyass69 - Niveau: A-niveau
Er der nogle der kan hjælpe med 3.b skitsen og 3.c figur 1.2?

Med skitsen kommer jeg frem til 3 krafter som påvirker loddet hvilket er F_snorkraft, F_tyngdekraft og F_opdrift.

Med 3.c er jeg ikke sikker på om jeg kan finde vægt af den fortrængte væske og trække det fra vægten af glas+væske

Se billedet for opg beskrivelse

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2021 af peter lind

Du har i a beregnet loddets rumfang V. væskens densitet ρ er opgivet. Massen af den fortrængte væske er ρ*V


Svar #3
08. januar 2021 af donkeyass69

Jeg kan godt regne massen af det ud men kan jeg plusse den med vægten af glas og væske for at få svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2021 af mathon

Vægten er formentlig nulstillet, efter at bægerglasset med væske er anbragt på den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2021 af mathon

#4 er noget VRØVL, da figur 1 viser vægten 334.8 g.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{V\ae gtvisning p\aa }\\& \begin{array}{lllll} \textup{figur }1.2&&=&334.8\;g\\\\ \textup{figur }1.3&\left (334.8-29.1 \right )\;g&=&305.7\;g \end{array} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Kg på et lod nedsænket i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.