Fysik

Beregn møllens nyttevirkning

08. januar 2021 af DuHEJSAmedDIG - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal løse denne opgave.

En kæmpevindmølle anvendes til produktion af elektrisk energi. Møllen producerer en maksimal elektrisk effekt på 1000 kW, når vindens fart er 15 m/s. Når vinden har denne fart, er vindens effekt på møllerotoren 4,3 *(gange) 10^6 W.

Spørgsmål = Beregn møllens nyttevirkning ved produktion af elektrisk energi.

Er det noget med, at jeg skal bruge nyttevirkningens formlen? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2021 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Nytteeffekt:}&\frac{10^6\;W}{4.3\cdot 10^6\;W}\cdot 100\%=\frac{100}{4.3}\%=23.3\% \end{array}


Svar #2
11. januar 2021 af DuHEJSAmedDIG

Mange tak :)


Skriv et svar til: Beregn møllens nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.