Matematik

Areal af retvinklet trekant - Uden sidelængder

08. januar 2021 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man arealet af denne retvinklede trekant?

Det eneste jeg kender er 3 punkter (0,0), (0,4) og (2,0) og at vinklen ved (0,0) er 90 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2021 af peter lind

Tegn op og angiv længderne af kateterne på figuren. For eks. Linjestykket mellem (0,0) og (0,4) er 4. Brug pytgoras


Svar #2
08. januar 2021 af frozone7

#1

Tegn op og angiv længderne af kateterne på figuren. For eks. Linjestykket mellem (0,0) og (0,4) er 4. Brug pytgoras

Peter Lind jeg kender ikke længderne på kateterne? Hvordan finder jeg dem ud fra kun punkter og en enkel vinkel? og hvorfor er linjestykket mellem (0,0) og (0,4) = 4?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2021 af peter lind

Jo det gør du. Har du prøvet at  indlægge punkterne i et koordinatsystem ? ellers gør det


Svar #4
08. januar 2021 af frozone7

#3

Jo det gør du. Har du prøvet at  indlægge punkterne i et koordinatsystem ? ellers gør det

Opgaven ser således ud, og jeg har ikke hjælpemidler til rådighed, så derfor kender jeg ikke sidelængderne


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2021 af ringstedLC

Brug afstandsformlen, der giver afstanden mellem to punkter. Eller indse, at de tre punkter ligger på akserne, hvorfor længderne direkte kan aflæses i koordinaterne.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. januar 2021 af ringstedLC

Arealet af trekanten er ligegyldigt. Det er arealet af rektanglet, der skal bestemmes som en funktion af x.

a) 

\begin{align*} A_{rekt.} &= x\cdot y\;,\;y=l\;,\;x\notin \left \{ x_A;x_B \right \} \end{align*}

b) Optimér funktionen på normal vis.


Svar #7
08. januar 2021 af frozone7

#6

Arealet af trekanten er ligegyldigt. Det er arealet af rektanglet, der skal bestemmes som en funktion af x.

a) 

\begin{align*} A_{rekt.} &= x\cdot y\;,\;y=l\;,\;x\notin \left \{ x_A;x_B \right \} \end{align*}

b) Optimér funktionen på normal vis.

Fair nok, troede man kunne bestemme arealet af den store trekant samt de 2 små trekanter og trække det fra det store. Hvordan finder jeg så arealet direkte af rektanglet, gennem optimering? Jeg kender ingen længder på noget?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2021 af peter lind

Find ligningem for linjen gennem A og B, Det giver en lineær sammenhæng mellem A og B


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2021 af ringstedLC

#6 rettelse:

\begin{align*} ...\;,\;x_A<x<x_B \end{align*}

fordi rektanglet er indskrevet i trekanten.

Se at skæringspunktet mellem rektanglet og l har koordinaterne (xax + b = y). Det betyder, at arealet er x · (ax + b). Bestem ligningen for l og så funktionen for arealet.


Skriv et svar til: Areal af retvinklet trekant - Uden sidelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.