Matematik

Vektorer i rummet, bestem værdier for t

11. januar 2021 af petbau - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med følgende opgave ( se vedhæftet fil) , hvor spørgmål b) driller. Er der en, der kan hjælpe?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af mathon

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllll} & \left | \overrightarrow{a} \right |=6\\\\ \textup{kr\ae ver:}\\& t=\left\{\begin{matrix} -11^{\frac{1}{4}}\\11^{\frac{1}{4}} \end{matrix}\right.\\\\ \textup{og dermed:}\\& \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} -2.82116\\ 3 \\-4 \end{pmatrix}\quad \textup{eller}\quad \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 0.82116\\ 3 \\ -4 \end{pmatrix} \\\\ \textup{og prikproduktet }&\textup{er \textbf{ikke} nul.} \end{array}\end{array}


Svar #3
11. januar 2021 af petbau

Hvordan bliver t = -+11,25?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{\left (t^2 \right )^2+3^2+(-4)^2}=\sqrt{t^4+25}=6\\\\ t^4+25=36\\\\ t^4=11\\\\ t=\mp\left ( 11 \right )^{\frac{1}{4}} \end{array}


Svar #5
11. januar 2021 af petbau

Tak 


Svar #6
13. januar 2021 af petbau

Hej igen

Jeg sidder stadig og grubler. Hvordan kan du beregne længden af b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2021 af mathon

Førstekoordinaten til \small \overrightarrow{b} har du angivet lidt utydeligt med et t "opløftet i firkant", som ikke er udfyldt.


Svar #8
13. januar 2021 af petbau

undskyld, jeg mener vektor b? Jeg forstår ikke, hvorfor anden og tredje koordinaten for vektor b ikke er den samme?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2021 af mathon

Anden- og tredjekoordinaten for vektor b er den samme - se #2.


Svar #10
13. januar 2021 af petbau

anden og tredje koordinaten for vektor b er i opgaven   t2 -1 , så hvordan kan det give to forskellige tal?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2021 af mathon

                 


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} \left | \overrightarrow{b}_\mathbf{{\color{Red} 1}} \right |=\sqrt{\left (-11^{\frac{1}{4}}-1 \right )^2+\left (11^{\frac{1}{2}}-1 \right )^2+\left (11^{\frac{1}{2}}-1 \right )^2}\\\\ \left | \overrightarrow{b}_\mathbf{{\color{Red} 2}} \right |=\sqrt{\left (11^{\frac{1}{4}}-1 \right )^2+\left (11^{\frac{1}{2}}-1 \right )^2+\left (11^{\frac{1}{2}}-1 \right )^2} \end{array}


Svar #13
13. januar 2021 af petbau

Tak for din hjælp. Jeg forstår stadig ikke, hvordan du kan skrive 3 og -4.

3 og -4 er henv. anden og tredje koordinaten for vektor a eller hvad??


Skriv et svar til: Vektorer i rummet, bestem værdier for t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.