Matematik

Parallelogram

11. januar 2021 af MimiJac - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal bestemme arealet af det parallelogram der udspændes af \underset{a}{\rightarrow}+\underset{b}{\rightarrow} og \underset{c}{\rightarrow}

\underset{a}{\rightarrow}=\binom{1}{3} \underset{b}{\rightarrow}=\binom{4}{-2} \underset{c}{\rightarrow}=\binom{3}{-19}

Jeg bestemmer              

\underset{ab}{\rightarrow}=b-a = \binom{3}{-5}

Jeg definere vektorene: 

\underset{ab}{\rightarrow}:=\binom{3}{-5}

\underset{c}{\rightarrow}:=\binom{3}{-19}

Beregner arealet:

\left | det(\underset{ab,\underset{c}{\rightarrow}}{\rightarrow}) \right |=42

Men facit siger noget andet. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}& \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}\\\\ A_{par}&=\begin{Vmatrix} 5 &3 \\ 1&-19 \end{Vmatrix}=\left | 5\cdot (-19) -1\cdot 3\right |=\left | -95-3 \right |=98 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har trukket a fra b i stedet for at addere dem.


Svar #3
11. januar 2021 af MimiJac

Mange tak :)


Skriv et svar til: Parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.