Matematik

Vinkel mellem linjer

12. januar 2021 af Janne91 - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med en opgave. Kan i henvise til et sted for jeg kan se forklaringen, evt youtube? eller selv begive jer ud i den?:)

To linjer l og m er givet ved ligningerne:

l: y=\frac{3}{4}x+\frac{9}{2}

m: y=3x+1

Bestem den spidse vinkel mellem l og m


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} v_{spids}=\tan^{-1}\left (\frac{3-\frac{3}{4}}{1+3\cdot \frac{3}{4}} \right )=34.7\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2021 af mathon

eller
                \small \small \begin{array}{lllll} v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\\frac{3}{4} \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 1\\3 \end{smallmatrix}\bigr)}{\sqrt{\frac{25}{16}}\cdot \sqrt{10}}\right)=34.7\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2021 af mathon

eller
                \small \small \begin{array}{lllll} v_{spids}=\tan^{-1}(3)-\tan^{-1}\left ( \frac{3}{4} \right )=34.7\degree \end{array}


Svar #4
12. januar 2021 af Janne91

Mange tak mathon :)

Skriv et svar til: Vinkel mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.