Matematik

sandsynlighed

13. januar 2021 af jose8905 - Niveau: 10. klasse

Hvad er sandsynligheden for, at summen bliver mindre eller lig med 11, når man slår med 2 alm. terninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan kun slå over 11 ved at slå to 6'ere.

Sandsynligheden for at slå to 6'ere er 1/6 * 1/6 = 1/36. Sandsynligheden for at slå 11 eller derunder må så være 1 - 1/36 = 35/36.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2021 af ringstedLC

#0: Nogle gange er det nemmere, at bestemme sandsynligheden for at noget ikke sker. og så bruge:

\begin{align*} p\!\left (H\right )+p\!\left (\bar{H} \right ) &=1\Rightarrow \left\{\begin{matrix}p\!\left (\bar{H} \right ) =1-p\!\left (H\right ) \\ p\!\left (H\right ) =1-p\!\left (\bar{H} \right ) \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.