Kemi

kemi reaktion

18. januar 2021 af maria2016 - Niveau: C-niveau

Hej nogle som kan hjælpe, jeg har løst opgaven og fået det til 361,66 g, men har en fornemmelse at det er forkert, da jeg synes at det giver et stort resultat :( 

Hydrogenchlorid kan fremstilles ved reaktionen H2 + Cl2 → 2 HCL

Hvor meget HCl kan der dannes, hvis en blading af 10,00 g H2 og 10,00 Cl2 bringens til at reagere ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2021 af kemc

regn  stofmængden ud, af Cl2 og H2

så kan du se, at de reagerer 1:2.

så den af Cl og H2 der har mindst stofmængde (der kan ikke reagere mere end til det ene stof er opbrugt)

det skal så ganges med to for at få stofmængden af den mængde HCl der dannes!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2021 af mathon

Beregn antal mol H2 i 10 g

Beregn antal mol Cl2 i 10 g

Hvilket stof er den begrænsende faktor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2021 af kemc

M=1,008*2=2,016

M=35,45*2=70,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2021 af kemc

og 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll}& n(H_2)=\frac{10\; g}{2.016\;\frac{g}{mol}}&=&4.96\;mol\\\\& n(Cl_2)=\frac{10\; g}{70.906\;\frac{g}{mol}}&=&0.14\;mol \end{array}


Svar #6
19. januar 2021 af maria2016

Super tak 


Skriv et svar til: kemi reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.