Matematik

Kan nogle hjælpe

21. januar 2021 af alhifepqfgæ - Niveau: A-niveau

En timelønnet butiksmedarbejder får 120 kr i timen. Hun arbejder 20 timer om ugen i 45 uger om året. Hun får 12,5% af lønnen i feriepenge

a)   hvor meget tjener butiksmedarbejder på et år? - hun tjener 77.280 kr årligt -    

Hvor meget optjener hun i feriepenge? -      Hun optjener 9.273,6 kr i feriepenge

Kan nogle sige om dette er rigtig lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af MiniKP

20 timer * 120 kr = 2400 kr om ugen 

2400 kr om ugen * 45 uger = 108000 kr om året

108000 * 12.5% / 0.125 = 13500 kr i ferie penge

Det mener jeg er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2021 af StoreNord

Ja.
      20×45×120×0,125 = 13.500


Skriv et svar til: Kan nogle hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.