Matematik

Bestem det afsætningsinterval, hvor det årlige overskud er positivt??

21. januar 2021 af anna482aaa - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med en opgave og jeg forstår den ikke. Nogen som kan hjælpe??

En virksomhed sælger en vare. Det årlige overskud i kr. er givet ved funktionen P med forskriften

P(x)=-0,05x^3+31,125x^2+4680x-100000 , x\geq 0

hvor x er den årlige afsætning af varen i ton.

a)  Bestem det afsætningsinterval, hvor det årlige overskud er positivt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2021 af janhaa

P'(x)=-0,15x^2+62,25x+4680=0

0<x\leq 480


Svar #2
21. januar 2021 af anna482aaa

Hvordan har du gjordt det? Ved at differentier den?


Svar #3
21. januar 2021 af anna482aaa

Kan du muligvis, forklare step for step?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2021 af janhaa

#2

Hvordan har du gjordt det? Ved at differentier den?

ja


Svar #5
21. januar 2021 af anna482aaa

Er ikke helt med på hvordan du har gjordt det?


Skriv et svar til: Bestem det afsætningsinterval, hvor det årlige overskud er positivt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.