Matematik

reducering af matematiske udtryk

26. januar 2021 af mastershifu - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opgave hvor jeg skal reducere nogle matematiske udtryk 

nogen der kan hjælpe mig med at forstå opgaven

her er opgaven

Sammi har af sin matematiklærer fået til opgave at reducere nogle matematiske udtryk mest muligt. Han skal dog bruge din hjælp. Reducer følgende:

5a + 2(2 –3a)

8+8/2+5a(8+3)

(2a+2y) • (3 -5)

tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2021 af StoreNord

"Man ganger en parentes med et tal ved at gange hvert led i parentesen med tallet".


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2021 af inaktiv

Se evt. Regnearternes Hierarki:

https://skoledu.dk/fakta/regn-i-raekkefoelge


Svar #3
27. januar 2021 af mastershifu

tak begge to tror

jeg har forstået det, men er ikke helt sikker sådan ser mine udregninger ud-

a)

5a + 2(2 –3a) 

5a + (2*2 –2*3a) 

5a + (4 + 6a) 

5a + 10a 

=15a

B) 

8+8/2+5a(8+3)  

8+8/2+(5a*8+5a*3) 

12 + (40a + 15a) 

12 + (40a - 15a) 

12 + 25a 

=37a 

C) 

(2a+2y) • (3 -5) 

(2a-2y) • (3+5) 

2a-2y * 8 

2a*8 - 2y*8 

=16a - 16y 


Svar #4
27. januar 2021 af mastershifu

ups det jeg skrev var forkert har dog fundet ud af det nu tak for al hjælpen


Skriv et svar til: reducering af matematiske udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.