Fysik

Fysik hjælp!!

26. januar 2021 af hejsa987 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med de her spg, eller forklare hvilken formel jeg skal bruge?

1. Hvor lang tid tager det for en 750 W elkedel, at få 0,75 L vand med en begyndelsestemperatur på 8,0 grader til at koge? antag at der ikke går energi tabt.

2. Hvor lang tid tager det for en 750 W elkedel at få 0,75 L vand med en begyndelsestemperatur på 8,0 grader til at koge? Antag at nyttevirkningen af elkedlen er 80 procent.

Jeg er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge for at udregne dem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2021 af peter lind

1.

Leveret energi P*t

Modtaget energi   m*c*ΔT

2. leveret energi = P*t/0,8  resten uændret


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{1.}\\ E_\textup{ind} &= E_\textup{ud}\quad\textup{(energibevarelse)} \\ P\cdot t &= m\cdot c\cdot \Delta T\\t &= \frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P} \\ \textbf{2.}\\ n_%=80% &= \frac{E_\textup{ud}}{E_\textup{ind}} \\ E_\textup{ind} &= \frac{E_\textup{ud}}{0.8}\quad\textup{(energitab)} \\ P\cdot t &= \frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{0.8} \end{align*}


Skriv et svar til: Fysik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.