Fysik

hjælp til fysik fjeder og vogn på skråplan

27. januar 2021 af jasm1464 - Niveau: B-niveau

jeg  kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal løse opgaverne, er der nogen som kan hjælpe mig?

mange tak på forhånd. på at du har lyst til at bruge tid på at hjælpe andre


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2021 af mathon

a)
          Skråplanets reaktionskraft på vognen F_1=m\cdot g\cdot \cos(\alpha)
          og
          Tyngdekraftens komposant ned ad skråplanet F_2=m\cdot g\cdot \sin(\alpha)

b)
           Da vognen er i hvile:
                                               F_{\textup{fjeder}}=-m\cdot g\cdot \sin(\alpha)

                                               \left |F_{\textup{fjeder}} \right |=(5\;kg)\cdot \left (9.82\;\tfrac{N}{kg} \right )\cdot \sin(40\degree)=31.5609\;N

c)
           Fjederkonstanten:
                                               \left |F_{\textup{fjeder}} \right |=k\cdot (0.03\;m)=31.5609\;N

                                               k=\tfrac{31.5609\;N}{0.03\;m}=1052.03\;\tfrac{N}{m}

d)
           Acceleration:
                                               a=\frac{F}{m}=\tfrac{\left (1052.03\tfrac{N}{m} \right )\cdot \left (0.02\;m \right )}{5\;kg}=4.21\;\tfrac{m}{s^2}
          


Svar #2
27. januar 2021 af jasm1464

#1

a)
          Skråplanets reaktionskraft på vognen F_1=m\cdot g\cdot \cos(\alpha)
          og
          Tyngdekraftens komposant ned ad skråplanet F_2=m\cdot g\cdot \sin(\alpha)

b)
           Da vognen er i hvile:
                                               F_{\textup{fjeder}}=-m\cdot g\cdot \sin(\alpha)

                                               \left |F_{\textup{fjeder}} \right |=(5\;kg)\cdot \left (9.82\;\tfrac{N}{kg} \right )\cdot \sin(40\degree)=31.5609\;N

c)
           Fjederkonstanten:
                                               \left |F_{\textup{fjeder}} \right |=k\cdot (0.03\;m)=31.5609\;N

                                               k=\tfrac{31.5609\;N}{0.03\;m}=1052.03\;\tfrac{N}{m}

d)
           Acceleration:
                                               a=\frac{F}{m}=\tfrac{\left (1052.03\tfrac{N}{m} \right )\cdot \left (0.02\;m \right )}{5\;kg}=4.21\;\tfrac{m}{s^2}
          

mange tak for hjælpen du har virkelig reddet min dag


Skriv et svar til: hjælp til fysik fjeder og vogn på skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.