Matematik

Cirklens skæringspunkt

29. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Hvordan løser man denne opgave?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2021 af janhaa

(x-3)^2+(y-7)^2=25

skjærer y-akse når x = 0:

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2021 af janhaa

y - 7 = +- 4

y1 = 11

y2 = 3

(x, y) = (0, 3) og (0, 11)


Svar #3
30. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt... kan du uddybe din løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} y\text{-akse}:x=0 \Rightarrow (0-x_C)^2+(y-y_C)^2 &= r^2 \\ (y-y_C)^2 &= r^2-{x_C}^2 \\ y &= \pm\sqrt{r^2-{x_C}^2}+y_C \\ S_1=(0,\sqrt{r^2-{x_C}^2}+y_C)\,&,\;S_2=(0,-\sqrt{r^2-{x_C}^2}+y_C) \end{align*}


Svar #5
31. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Mange tak. Så fik jeg en bedre forståelse af det.


Skriv et svar til: Cirklens skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.