Matematik

differentiering

30. januar 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej. jeg sider og træner mat-opgaver.

Jeg er dog i tvivl om hvordan man kan vide hvor mange minimummer og maksimummer ud fra f' (delopgave b)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2021 af ringstedLC

Antallet af ekstrema (summen af antallet af maksima og minima) er lig antallet af løsninger til f '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& f{\, }'(x)=e^x-3\\\\& f{\, }'(x)=e^x-3=0\\\\& x=\ln(3) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2021 af mathon

fortegnsvariation
            for \small f{\, }'(x)\textup{:}                 -            0           +
                                ____________\small \mid_____________
         x-variation:                           \small \ln(3)
monotoni
              for \small f(x)\textup{:}       aftagende            voksende


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.