Fysik

opdrift opgaver En badebold bliver holdt under vandet. Den har volumenet V=0,04 m^3 og har massen m=0,2 kg. Beregn størrelsen af tyngdekraften på bolden. Beregn størrelsen af opdriften på bolden. Nu

31. januar 2021 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe?

En badebold bliver holdt under vandet. Den har volumenet V = 0,04 m3 og har massen m=0,2 kg.

a) Beregn størrelsen af tyngdekraften på bolden.

b) Beregn størrelsen af opdriften på bolden.

Nu slippes bolden.

c) Tegn en skitse der viser størrelse og retning på de kræfter bolden er påvirket af, og beregn størrelsen af den resulterende kraft. 

d) Beregn boldens acceleration.

Beregn boldens fart 1 s efter den er blevet sluppet (hvis den er dybt nok nede til ikke at komme op til overfladen i løbet af 1 s)

e) Hvor langt bevæger den sig i løbet af dette sekund (HINT: Det er en bevægelse med konstant acceleration).


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Tyngdekraften:}&F_t=m\cdot g=\left ( 0.2\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=1.964\;N \end{array}\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Opdriften:}&&&F_{\textup{op}}=\underset{\textup{tyngden af det fortr\ae ngte vand}}{\underbrace{\left ( 0.04\;m^3 \right )\cdot \left ( 10^3\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )}}=392.8\;N \end{array}\\\\\\ \textbf{d)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Acceleration:}&a=\frac{F_{\textup{res}}}{m}=\frac{F_{op}-F_t}{m}=\frac{(392.8-1.964)\;N}{0.2\;kg}=1954.18\;\frac{m}{s^2} \end{array}\\\\\\ \textbf{e)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{L\ae ngde:}&s=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2= \frac{1954.18\;\frac{m}{s^2}}{2}\cdot (1\;s)^2=977.09\;m \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af ringstedLC

c) Ft virker nedad. Fop virker opad. Angrebspunktet for vektorerne er boldens tyngdepunkt som er kuglens centrum. Fres  ses af #1 d)


Svar #3
06. februar 2021 af annekatrine57

kan du måske også hjælpe med: 

f) Hvor langt bevæger den sig i løbet af dette sekund (HINT: Det er en bevægelse med konstant acceleration).


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2021 af ringstedLC

Nu roder du; det er jo e) i #0 og #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2021 af pernilleolehansen

Kan nogen hjælpe med disse opgaver?

Opgave 4 - Sprit

I et glas hældes sprit så højden er .

a)     Beregn trykket på bunden af glasset.

b)     En isterning puttes i glasset. Forklar om den flyder ovenpå eller synker.


Svar #6
09. februar 2021 af annekatrine57

#4

Nu roder du; det er jo e) i #0 og #1.

Kan du måske hjælpe med denne:

Beregn boldens fart 1 s efter den er blevet sluppet (hvis den er dybt nok nede til ikke at komme op til overfladen i løbet af 1 s)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2021 af ringstedLC

#6: Acc. er fart(ændring) pr. tid. Fart er afstand pr. tid. Det vil sige:

\begin{align*} a= \frac{s}{t^2}=\frac{s}{t\cdot t} &= \frac{\frac{s}{t}}{t}=\frac{v}{t} \\ a\cdot t &= v \\ a &= v\;,\;t=1 \end{align*}

Hvis du acc. med 1 m/s2 i ét sekund, er din fart 1 m/s, når begyndelsesfarten er 0.


Skriv et svar til: opdrift opgaver En badebold bliver holdt under vandet. Den har volumenet V=0,04 m^3 og har massen m=0,2 kg. Beregn størrelsen af tyngdekraften på bolden. Beregn størrelsen af opdriften på bolden. Nu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.