Matematik

Hjælp til at finde højden og vinklerne til en figur

31. januar 2021 af Duksedreng - Niveau: 10. klasse

Hej folkens, jeg er i gang med en hjemme opgave og har fået en opgave for som jeg slet ikke forstår, jeg har prøvet at google nogle formler men intet kommer op. Håber i kan hjælpe

Har vedhæftet billed af figuren, håber i kan hjælpe. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Screenshot_64.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2021 af peter lind

Det kan fortolkes hvad længden 20 er. Jeg går ud fra at det er AB.

a) Fodpunktet af højden(stiplede linje) Kalder jeg E.Tilsvarende kalder jeg højden fra D for F  BE er så længden ½(20-12) Du kan nu finde h af Pytagoras. Firhanten er så 2*arealet af BCE+arealet af rekanglet ECDF


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} AB=20 &= CD+2\cdot 4\Rightarrow h=\sqrt{CB^2-4^2} \\ A_{ABCD} &= \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot (CD+AB) \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til at finde højden og vinklerne til en figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.