Matematik

Anvendelse i matematik!

04. februar 2021 af KlausBous - Niveau: C-niveau

Der gælder, at salgsprisen kan beskrives ved funktionen:

p(x)= —2x+1000    ,          0 ≤ x ≤ 500

Hvor x er den månedlige afsætning i stk.

Omkostningerne ved produktionen kan bestemmes ved funktionen C(x)= 200x+3.000, x ≥ 0

a) Bestem salgsprisen, hvis der skal afsættes 400 stk. pr. måned.

b) Bestem den månedlige afsætning, hvis salgsprisen er 156 kr. pr. stk.

HJÆLP


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2021 af Krollo (Slettet)

a) Sæt 400 ind på x' plads i ligningen for p(x), dvs.
p(x)=-2*400+1000

b) Sæt p(x) lig 156 og isoler x, dvs.
p(x)=156=-2x+1000


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2021 af peter lind

a) p(400)

Løs ligningen p(x) = 400


Svar #3
04. februar 2021 af KlausBous

TUSIND TAK


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2021 af Anders521

#0

a) Udregn funktionsværdien p(400);                                                                                                                        b) Løs ligningen p(x) = 156 mht x.

Oplysningen om C, ser ud til at være overflødig vedr. a) og b).


Svar #5
04. februar 2021 af KlausBous

#2

a) p(400)

Løs ligningen p(x) = 400

#1

a) Sæt 400 ind på x' plads i ligningen for p(x), dvs.
p(x)=-2*400+1000

b) Sæt p(x) lig 156 og isoler x, dvs.
p(x)=156=-2x+1000

tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2021 af Anders521

#5 Vær varsom mht b) i #1 - det er sjusket skrevet.


Skriv et svar til: Anvendelse i matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.