Matematik

Bestem definitionsmængden

05. februar 2021 af Janne91 - Niveau: A-niveau

Håber i kan hjælpe, med en opgave.

a) bestem definitionsmængden af

 f(x)=In(2x+1)-\frac{1}{3}x

b) Grafen for f, koordinatsystemets førteakse og linjerne med ligningerne x=0 og x=6 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M der har et areal. Bestem arealet.

Jeg vedhæfter opgaven. På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Bestem M.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2021 af StoreNord

a)    Definitionsmængden er kun begrænset af, at 2x+1 skal være positivt.


Svar #2
05. februar 2021 af Janne91

Hvordan skrives det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2021 af ringstedLC

Løs uligheden:

2x+1>0


Skriv et svar til: Bestem definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.