Matematik

Reducér udtrykket

06. februar 2021 af Hjælpeløselevv - Niveau: B-niveau

Hej.

Har fået en opgave, der lyder således:


Reducér (a+b)^2 -b*(2a+b)

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Brug kvadratsætningen på første led og gang -b ind i parentesen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2021 af StoreNord

"Kvadratet på en 2-ledet størrelse er         
første led i anden
plus andet led i anden
og det dobbelte produkt af de 2 led."


Svar #3
07. februar 2021 af Hjælpeløselevv

Har prøvet igen, ved hjælp af dit svar. Er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2021 af ringstedLC

Du må ikke skrive "+ -" efter hinanden, men gerne "+ (-..)".

En klokke burde ringe, når resultatet af din reduktion er ca. ligeså lang som det oprindelige.

Og når nu du i næstsidste linje siger: b * -1b = -1b2 (= -b2), så må:

\begin{align*} (a+b)^2 = (a+b)\cdot (a+b)&=a\cdot a+a\cdot b+b\cdot a+b\cdot b \\ &=a^2+ab+ab+b^2 \\ &={\color{Red} a^2+2ab+b^2} \\ &\neq 2\cdot (a+b)\\\\ -b\cdot (2a+b) &= -2ab-b^2=+(-2ab+(-1)b^2) \\\\ (a+b)^2-b\cdot (2a+b) &= {\color{Red} a^2+2ab+b^2}-2ab-b^2\\ &= ...\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.