Matematik

Matematik

07. februar 2021 af Sofieskovvv - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har brug for hjælp til opgave b, da jeg ikke ved, hvordan jeg skal tegne et koordinatsystem uden hjælpemidler. Håber der er en der kan forklare det til mig.

Punkt P (20, -12) og r = (6, -10) 

a) Opskriv en parameterfremstilling for linjen l

\left ( \frac{20}{-12} \right ) + t\left ( \frac{6}{-10} \right )

b) Tegn linjen l i et koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af StoreNord

Brug ternet papir og lav sildebenstabel.
Linjen l er i 4. kvadrant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2021 af ringstedLC

#0: Istedet for >\frac{ }{ }< så brug >\binom{ }{ }<.


Svar #3
07. februar 2021 af Sofieskovvv

Det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2021 af ringstedLC

#3: Du har skrevet:

\left ( \frac{20}{-12} \right ) + t\left ( \frac{6}{-10} \right ) i #0, hvilket giver:

#0

\left ( \frac{20}{-12} \right ) + t\left ( \frac{6}{-10} \right )

Med:

\binom{20}{-12} + t\binom{6}{-10} fås:

\binom{20}{-12} + t\binom{6}{-10}

som giver den korrekte opstilling. Hverken punktet eller vektoren er jo en brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2021 af ringstedLC

Der bør så tilføjes:

l:\binom{x}{y}=\binom{20}{-12}+t\cdot \binom{6}{-10} \;,\; t \in \mathbb{R}

l:\binom{x}{y}=\binom{20}{-12}+t\cdot \binom{6}{-10}\;,\;t\in\mathbb{R}

for at det bliver en ligning for linjen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.