Matematik

En funktion f er løsning til differentialligningen HJÆLP

08. februar 2021 af peterlinnet - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til udregningen af følgende opgave:

En funktion f er løsning til differentialligningen y^'=2·y·(8-y).

Grafen for f går gennem punktet P(0,2).

A. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

B. Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2021 af janhaa

a)

y ' = 2*2* (8-2) = 24

tangent:

y - 2 = 24*(x -0)

y = 24x + 2 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2021 af janhaa

b)

int dy/(y·(8-y)) = 2 int dx

\frac{1}{8}(\ln(y)-\ln(8-y))=2x+c

etc...


Svar #3
08. februar 2021 af peterlinnet

Takker jeg prøver mig lige frem med det, stor hjælp 


Skriv et svar til: En funktion f er løsning til differentialligningen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.