Fysik

Fysik A tog

08. februar 2021 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

Det er opgave b jeg mangler og så jeg færdig


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2021 af peter lind

F = e*v*B  e elektronens ladning, v hastigheden og B magnetfeltet


Svar #3
08. februar 2021 af MarkRasm

B=64\mu T90 km/h og e=???

Skal jeg omregne 90km/h til 25m/s?


Svar #4
08. februar 2021 af MarkRasm

skal jeg løse en ligning eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2021 af peter lind

du skal omregne de 90 km/h til m/s og ellers bare regne formlen ud


Svar #6
09. februar 2021 af MarkRasm

Tak jeg ved hvordan jeg regner den om, men jeg ved ikke hvor jeg skal finde “e” fra

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2021 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} q\cdot v\cdot B=q\cdot E\\\\ E=v\cdot B=\left ( 25\;\frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 64\cdot 10^{-6}\;\frac{V\cdot s}{m^2} \right )=0.0016\;\frac{V}{m}\\\\ U=E\cdot l=\left ( 0.0016\;\frac{V}{m} \right )\cdot \left ( 1.60\;m \right )=0.00256\;V=0.00256\;\frac{N}{C} \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllll} F=e\cdot U=\left | -1.60218\cdot 10^{-19}\;C \right |\cdot \left (0.00256\;\frac{N}{C} \right )=4.10\cdot 10^{-22}\;N\\\\ \textup{P\aa virkningsretningen p\aa \ elektronen }\textbf{F}\textup{ er stik vest.} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2021 af mathon

korrektion:

                   \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} v\cdot B= E\\\\ E=v\cdot B=\left ( 25\;\frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 64\cdot 10^{-6}\;\frac{V\cdot s}{m^2} \right )=0.0016\;\frac{V}{m}=0.0016\;\frac{N}{C}\\\\ U=E\cdot l=\left ( 0.0016\;\frac{V}{m} \right )\cdot \left ( 1.60\;m \right )=0.00256\;V \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{llllll} F=\left |e \right |\cdot E=\left ( 1.60218\cdot 10^{-19}\;C \right )\cdot \left (0.0016\;\frac{N}{C} \right )=2.56\cdot 10^{-22}\;N\\\\ \textup{P\aa virkningsretningen p\aa \ elektronen }\textbf{F}\textup{ er stik vest.} \end{array} \end{array}


Svar #9
09. februar 2021 af MarkRasm

Nej jeg fandt ud af det.


Skriv et svar til: Fysik A tog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.