Fysik

Hjælp til Fysik B haster haster!!! del 3

20. februar 2021 af flottelise - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har nyt som driller mig i opgave og det er i del 3 

Det handler om at jeg skal beregne bølgelængderne for de tre absorptionslinjer, og herefter skal jeg forklare udfra beregningerne at der må hydrogen i Vegas atomsfære 

Her er et billede af opgaven 

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig med denne opgave.

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2021 af ringstedLC

Du har afstanden fra 400 nm til 800 nm og afstandene for abs.-linjerne:

\begin{align*} \frac{\text{afst.}_1}{\lambda _1} &= \frac{74.92}{800-400} \\ \lambda _1 &= \;?\,\text{nm} \end{align*}


Svar #2
21. februar 2021 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen

Svar #3
21. februar 2021 af flottelise

Så har jeg noget som driller mig en hel del og det spørgsmål c i del 2 og det handler om at elektronerne kan springe ned til grundtilstand i flere trin.  

Her er et billede af spørgsmålet 

Jeg håber at der som vil hjælpe mig med opgaven

på forhånd tak 


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik B haster haster!!! del 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.