Matematik

bestem ved hjælp af hastighesvektoren (kanonkuglens banekurve) kUN OPG B

22. februar 2021 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med vedhæftet opgave.
Det kun opgave B  Se kommentarfeltet jeg har selv prøvet at udregne den ved at sige x'(t)=0 hvor jeg finder den lodrette tangentkurve. 
 


Svar #1
22. februar 2021 af Elninoo

Har besvaret den således.. Ved ikke om det korrekt, fordi får nemlig ikke et svar


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 11.2\\ -9.82\cdot t+8.43 \end{pmatrix}\\\\ \textbf{b)}\\& \overrightarrow{v}(0)=\begin{pmatrix} 11.2\\ 8.43 \end{pmatrix}\\\\& \overrightarrow{s}(0)=\begin{pmatrix} 0\\ 1.7 \end{pmatrix}\\\\\\ \textup{Tangentligning i }(0,1.7)\textup{:}\\& \mathrm{\acute{E}}\textup{n normalvektor}\\\\& \textup{er:}\quad \overrightarrow{n}=-\widehat{\overrightarrow{v}(0)}=\begin{pmatrix} 8.43\\ -11.2 \end{pmatrix}\\\\& 8.43\cdot (x-0)-11.2\cdot (y-1.7)=0\\\\\\& 8.43x-11.2y+19.04=0 \end{array}


Svar #4
22. februar 2021 af Elninoo

Skal man anvende tangentligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2021 af mathon

Det lægger opgaveteksten ikke op til.


Skriv et svar til: bestem ved hjælp af hastighesvektoren (kanonkuglens banekurve) kUN OPG B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.