Matematik

Udregning af koordinater ud fra forskrift

23. februar 2021 af Thoimsa - Niveau: A-niveau

Hej er virkelig i tvivl om hvordan jeg skal lave disse opgaver, sætter pris på alt hjælp jeg kan få.

Billedet viser en bro, som består af en brobue og en gangbro. Brobuen og gangbroen kan begge beskrives som dele af parabler. Figur 4 viser broen indlagt i et koordinatsystem. Alle mål er i meter.

Brobuen, vist med rød, kan beskrives ved forskriften: b(x)= - 0,178x2 + 2,67x
Gangbroen, vist med blåt, kan beskrives ved forskriften: g(x)= -0,00625x2 + 0,1x + 4,125
Graferne for b og g skærer hinanden i to punkter hvor ene benævnes B, se figur 4.

a) Bestem koordinaterne til B

Punkt A ligger på brobuen i det punkt, hvor tangenten til grafen for b har en hældning på 0,4

b) Bestem koordinaterne til A

Gangbroen er fastgjort til brobuen med lodrette kabler. Kablet vist med lilla på figur 4 benævnes k.

c) Bestem længde af kablet k.

Lige en sidenote, jeg forstår godt a'ern hvor man bare kan sætte formlerne sammen (gav 1.82 og 13.13 for mig), men b og c forvirrer mig lidt, så ville sætte pris på en god forklaring hvordan man kan lave dem.

Vedhæftet fil: Opgave 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2021 af janhaa

b)

b ' (x) = 0,4

gives\\ x\approx 6,38


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2021 af janhaa

c)

|k|=b(4,1) - g(4,1)

|k| = 3,43


Svar #3
23. februar 2021 af Thoimsa

#1

b)

b ' (x) = 0,4

gives\\ x\approx 6,38

Er lidt i tvivl med dit svar fordi det er meningen at det skulle et koordinat til sidst


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2021 af janhaa

#3
#1

b)

b ' (x) = 0,4

gives\\ x\approx 6,38

Er lidt i tvivl med dit svar fordi det er meningen at det skulle et koordinat til sidst

b(6,38) = y

dvs:

A  = (x, y) = (6.38, b(6.38))


Svar #5
23. februar 2021 af Thoimsa

Holy shit, du svarer hurtigt. Tusind tak janhaa du redder liv min ven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2021 af janhaa

#5

Holy shit, du svarer hurtigt. Tusind tak janhaa du redder liv min ven.

:=)


Skriv et svar til: Udregning af koordinater ud fra forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.