Matematik

Mattip procent 5

25. februar 2021 af SimonP12 - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til at løse dette stykke.

Hvis siden i et ”Kvadrat X” er 20 procent længere end siden i et ”Kvadrat Y”…

a) Hvor meget større er X’ areal så i procent i forhold til Y´s areal?

b) Hvis X’ areal er 36 cm2 , hvad er så sidelængden i kvadrat Y? 

Tak på forhånd.

Hilsen Simon.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2021 af mathon

       \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{Siden i kvadratet X}&x=1.20\cdot y&\textup{n\aa r siden i kvadratet Y er }y\\\\& \textup{Arealet af X}&A_X=x^2=\left (1.20\cdot y \right )^2=1.44\cdot y^2\\\\& A_X\textup{ st\o rre end }A_Y&1.44\cdot y^2-y^2=0.44y^2\\\\& \textup{St\o rre i pct.}&\frac{0.44y^2}{y^2}\cdot 100\%=44\% \\\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Siden:}&x=\sqrt{36\;cm^2}=&6\;cm\\\\& \textup{Siden:}&y=\frac{6\;cm}{1.20}=&5\;cm \end{array}


Skriv et svar til: Mattip procent 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.