Matematik

Geometri opgave hjælp

25. februar 2021 af loui707k (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at løse b ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll}& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\0 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{En retningsvektor er}\\& \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{hvorfor en normalvektor er:}\\&\overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 3\\8 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2021 af peter lind

b) find afstanden fra centrum til linje l. Det er cirklens radius


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2021 af mathon

                       \small \small \small \small \begin{array}{lllll}& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\0 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{En retningsvektor er}\\& \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{hvorfor en normalvektor er:}\\&\overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 3\\8 \end{pmatrix} \\\\ \textup{og en ligning for }l \textup{ er:}\\& l\textup{:}\quad 3(x-(-5))+8y-0=0\\\\&\quad\; \, \, 3x+8y+15=0\\\\&\quad\; \, \, y=-\frac{3}{8}x-\frac{15}{8} \end{array}


Skriv et svar til: Geometri opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.