Matematik

Opgave 628

28. februar 2021 af Ceciliehansen02 - Niveau: A-niveau

Godaften

Jeg sidder lidt fast i følgende:

Det er velkendt, at lufttrykket aftager, jo højere man kommer op. I skemaet ses sammenhængende værdier mellem højde, målt i km, og lufttryk, målt i pascal.

c. I hvilken højde er trykket 460 pascal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af peter lind

Lav en regressionsanalyse på de tal


Svar #3
01. marts 2021 af Ceciliehansen02

Det har jeg gjort. Hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2021 af peter lind

sæt trykket i den ligning til 460 pascal og løs den


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2021 af AMelev

Så skal du vel løse ligningen f(x) = 460? Men helt ærligt, så ville det nok have hjulpet, hvis du havde uploadet hele opgaven.


Svar #6
01. marts 2021 af Ceciliehansen02

AMelev

Her er de andre opgaver:

a. Bestem ved hjælp af regression en forskrift for den funktion, der bedst beskriver sammenhængen. 

Her har jeg sat tallene fra tabellen ind i et regneark og lavet en eksponentiel regression i geogebra. Så funktionen blev til: y = 999,5647 e^-0,1192x

b. Benyt den til at angive lufttrykket i højden 8,85 km, hvilket ca. er Mount Everst’s højde. 

Her har jeg ganget højden (8,85) ind i ligningen, altså: y = 999,5647 e^-0,1192*8,85 = 348,0687 pascal.

Så i opgave c: I hvilken højde er trykket 460 pascal?

Skal jeg gøre følgende: f(x) = 460 * 999,5647 e^-0,1192*8,85??


Skriv et svar til: Opgave 628

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.