Matematik

Hjælp til det med ligninger.

02. marts 2021 af Yaxion - Niveau: B-niveau

Hej, min hukommelse på det med ligninger er lidt svagt.

Spørgsmålest siger:

"Løs ligningen" 

x2 - x - 6 = 0

Skal bare lige høre, om ligningen ovenover godt kan defineres som en andengradsligning? Med x2 som a,  x som b og 6 som c? Følte bare det er lidt mystisk, siden opgaven ikke nævner at det er en andengradsligning.

Ville bare lige være 100% sikker så jeg ikke ender med at regne fuldstændig forkert. Hvis det *ikke* er en andengradsligning, kunne jeg godt bruge noget hjælp til at løse den. Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2021 af mathon

                                           \small \begin{array}{lllll} \begin{array}{lll} a=1\\b=-1 \\ c=-6 \\d=25 \\\sqrt{d}=5\\\\ x=\frac{-(-1)\mp5}{2\cdot 1} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2021 af AMelev

#0 Ja, x2 - x - 6 = 0 er en 2.gradsligning.
Generelt hedder en 2.gradsligning a·x2 + b·x + c = 0, dvs.
a er tallet, der er ganget på x2, i dette tilfælde 1

b er tallet, der er ganget på x, i dette tilfælde -1
c er konstantleddet
, i dette tilfælde -6

Mht. løsning se FS side 17 (83)


Skriv et svar til: Hjælp til det med ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.