Matematik

Atv matematik problemregning.

06. marts 2021 af sam0706 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej er der nogen, som kan hjælpe mig med dette spørgsmål:

Beregn, hvor meget han skal betale hver måned for at blive gældfri. Nuka låner 70000 kr. i banken. Banken tager 11,5 % p.a. i rente til forbrugslån. Nuka vil betale det hele tilbage over 3 år.

Fomelen er vedhæftet

Vedhæftet fil: Formel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}=\frac{70\,000\cdot 0.115}{1-1.115^{-3}}=28\,594.34 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2021 af AMelev


y = ydelse
r = rentefod
G = det lånte beløb
n = antal terminer

Da der er tale om månedlig tilbagebetaling er der 12 mdr. pr. år, så n = 36
Terminsrentefoden beregnes som den årlige rentefod/12 (selv om det giver en reel årlig rente, der er lidt højere end den angivne rente p.a.). Dvs. r=\frac{0.115}{12}.

NB! Pas på med afrunding - en afrundingsfejl kan få ret stor betydning for y, når der opløftes i 36. Tag mindst 7 decimaler med i r eller regn med 0.115/12, 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2021 af mathon

OK månedlig ydelse


                                  \small \small \begin{array}{llllll} y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}=\frac{70\,000\cdot 0.0096}{1-1.0096^{-36}}=2308.99 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2021 af mathon

...da bankerne altid runder opad.


Skriv et svar til: Atv matematik problemregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.