Matematik

Geometri

09. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej. Jeg har fået én opgave for, hvor jeg skal konstruere min swimmingpool. Opgaven går nu ud, at der skal være 100.000 liter i swinningpool. Hvor meget er det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2021 af janhaa

V = l*b*h

si l=b og h=l/2

så:

V = l2*(l/2) = 100000

l3 = 200000

l = 58,5 dm= b

h = 29,2 dm


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2021 af AMelev

1 L = 1 dm3 og 1 m3 = (10 dm)3 = 103 dm3 = 1000 L

100000 L = 100 m3

Var det det, du efterlyste?


Svar #3
09. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Hej jeg efterlyser min opgave. Skal tegne i geogebra en swimmingpool med 100.000 liter. Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2021 af janhaa

#3 Hej jeg efterlyser min opgave. Skal tegne i geogebra en swimmingpool med 100.000 liter. Hvordan gør jeg det?

a lot of ways :=)


Svar #5
09. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Har lavet den. Næste opgave er "alle former er tilladt". Hvad mener de der?

Svar #7
09. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Næste opgave er "brug så meget matematik som i kan". Hvad betyder det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2021 af janhaa

#7 Næste opgave er "brug så meget matematik som i kan". Hvad betyder det?

f.ex.

V = l*b*h

si l=b og h=l/2

så:

V = l^2*(l/2) = 100000

l^3 = 200000

l = 58,5 dm= b

h = 29,2 dm


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2021 af janhaa

etc... etc...


Svar #10
09. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Næste opgave. Den haveslange der skal opfylde swimmingpoolen,giver 5 liter pr. Sek.

Hvordan regner jeg den ud

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2021 af janhaa

#10 Næste opgave. Den haveslange der skal opfylde swimmingpoolen,giver 5 liter pr. Sek.

Hvordan regner jeg den ud

regne ut hva?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2021 af janhaa

t=10^5/5\,\,sec=2*10^4\,sec


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2021 af janhaa

t = 5,56 timer = 5 timer og 33 min og 20 sec


Svar #14
09. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Alså 10^5/5= 20.000 sec
2×10^4= 20.000 sec.

Hvorfra kommer de 5,56 timer fra

Svar #15
10. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Alså 10^5/5= 20.000 sec
2×10^4= 20.000 sec.

Hvorfra kommer de 5,56 timer fra

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2021 af AMelev

1 time er 60*60 s = 3600 s


Svar #17
10. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Forstår det ikke helt. Der står "Den haveslange der skal opfylde swimmingpoolen,giver 5 liter pr. Sek.

Hvad er det præcis jeg skal regne ud

Svar #18
10. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Har lavet

Svar #19
10. marts 2021 af Kasperx1738 (Slettet)

Den haveslange der skal opfylde swimmingpoolen,giver 5 liter pr. Sek.

5*60= 300 min
300 min/100.000L= 333min og 33 sek.


Opgave 6

Hvor lang tid tager det at fylde din swimmingpool?

Hvad skal jeg sige

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. marts 2021 af Quarr

#19

Find rumfanget af din swimmingpool. Omregn det dernæst til Liter. Divider derefter din swimmingpool i Liter med 5 L så har du hvor lang tid der går er jeg sikker på i sekunder.

Fra cm3 til L

1 L =1000 cm3

"Hvad skal jeg sige?" Hvad mener du med det?

- - -

Ja

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.