Matematik

Figuren viser graferne for de to eksponentielle funktioner f og g .

12. marts 2021 af cami777 - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med opgave 3

a) Bestem løsningen til ligningen f(x)=g(x)

Figuren med graferne er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2021 af mathon

Intet vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2021 af AMelev

f(x) = g(x) i skæringspunktet mellem graferne.
Løsningen til ligningen er dermed 1.koordinaten dette skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{llllll} y=b_1\cdot {a_1}^x\\\\ y=b_2\cdot {a_2}^x\\\\ b_1\cdot {a_1}^x=y=b_2\cdot {a_2}^x\\\\ \frac{b_1}{b_2}=\frac{{a_2}^x}{{a_1}^x}\\\\ \left (\frac{a_2}{a_1} \right )^x=\frac{b_1}{b_2}\\\\ \ln\left ( \frac{a_2}{a_1} \right )\cdot x=\ln\left ( \frac{b_1}{b_2} \right )\\\\\\ x=\frac{\ln\left ( \frac{b_1}{b_2} \right )}{\ln\left ( \frac{a_2}{a_1} \right )} \end{array}


Skriv et svar til: Figuren viser graferne for de to eksponentielle funktioner f og g .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.