Matematik

Isoler t

15. marts 2021 af carlaagaard - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle,

Jeg har problemer med det sidste delspørgsmål, hvor jeg skal isolere t i den første ligning, så jeg får de tre udtryk nedenunder. Hvordan?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2021 af AMelev

                       
Der mangler noget info, men hvis problemet kun er at isolere t i den øverste ligning, så 

(1-t)\cdot \sqrt{m_1^2+m_2^2}=t\cdot \sqrt{m_1^2+m_2^2}-m_3\Leftrightarrow
\sqrt{m_1^2+m_2^2}-t\cdot \sqrt{m_1^2+m_2^2}=t\cdot \sqrt{m_1^2+m_2^2}-m_3\Leftrightarrow\sqrt{m_1^2+m_2^2}+m_3=2t\cdot \sqrt{m_1^2+m_2^2}\Leftrightarrow
\frac{\sqrt{m_1^2+m_2^2}+m_3}{2\cdot \sqrt{m_1^2+m_2^2}}=t


Svar #2
15. marts 2021 af carlaagaard

Tak for dit hurige svar.

Jeg har tænkt på at indsætte t = x/m1, så x = L1 = t * m1

Således L1 bliver      L1 = m1/2*sqrt(m1^2+m2^2)*(sqrt(m1^2+m2^2)+m3)

Tror du, det er sådan, man skal gribe den an?


Svar #3
15. marts 2021 af carlaagaard

Hvis det er, så er det sidste spørgsmål i delspørgsmål 2 i den vedhæftet fil :)

Vedhæftet fil:CAL.pdf

Skriv et svar til: Isoler t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.